Ефективни диети за отслабване

Как да отслабнем здравословно

Много погрешно е смятането, че диета е равно на глад и само това е начинът да свалим излишните килограми. За да бъде една диета ефективна в дългосрочен план, а междувременно и да не е вредна за здравето ни, трябва да може с нея да си набавим всички необходими хранителни вещества. А отслабването трябва да става постепенно.

Коя диета ще е най-ефективна за нас е трудно да разберем сами, без да сме опитали различни. А ако не искаме да се оставим на принципа проба-грешка, то най-доброто, което може да направим, е да се консултираме със специалист диетолог, който да изготви индивидуален хранителен режим спрямо нуждите ни и целите, които искаме да постигнем.

Разбира се може да изпробваме някои от най-популярните и сочени като най-ефективни диети, информация за които има навсякъде. Сред тях вече 30 години е диетата Зоната. При нея основното правило е да следваме съотношението между макронутриентите - 40% въглехидрати, 30% протеини и 30% мазнини. Така всяко хранене трябва да е с високо съдържание на мазнини и ниско на въглехидрати. Може да звучи трудно да спазване, но си има някои хитрини, а и с навика ще ни става все по-лесно. Нужда са ни и воля, и желание за промяна към по-добро.

Друга много популярна диета е тази на Дюкан. Тя е високопротеинова и може да заложим на нея, ако целим бързо отслабване, без обаче да стоим гладни. При нея имаме 100 позволени храни – 68 чисти протеина и 32 зеленчука, които може да консумираме колкото си искаме. Преминаваме и през няколко фази, в които акцентът е върху различни групи хранителни продукти. Твърдо забранени са единствено пакетирани храни. Месото пък е предимно риба, пилешко и телешко.

Ако си падаме чревоугодници и някак не ни се нрави идеята да внимаваме за всичко, което ядем, то средиземноморската диета вероятно ще ни пасне перфектно. С нея може да се лишим от червеното месо и сладкото, но пък с удоволствие ще наблягаме на плодове, зеленчуци, бобови, риба и морски дарове и разбира се – червено вино. Алкохолът принципно не върви ръка за ръка с желанието за отслабване, защото забавя метаболизма, но и при него най-важно е количеството – никакви пълни забрани не са добре дошли.

Друга диета, която в последните години става все по-актуална, но и все по-противоречива, е кето диетата. Този хранителен режим се отличава с прием на мазнини в големи количества (75% от дневното хранене), а въглехидратите отново са максимално ограничени – едва 5%. Останалите 20% се полагат на протеините.

След няколко седмици на този режим ще влезем в състояние на кетоза, при което организмът започва да гори мазнините, за да генерира енергия, а вследствие на това теглото ни спада.д Кето диетата определено не понася на всеки, резултатите не идват мигновено и се препоръчва предимно за хора с наднормено тегло.

Ако тя не е по вкуса ни, може да изпробваме да влезем във форма с лунната диета. При нея, както подсказва името й, се разчита най-вече на Луната и нейното положително влияние върху организма ни. Затова и началото й е свързано пряко с фазите на спътника на Земята.
Основният ефект от тази диета е цялостен детокс на организма от всички натрупани в него токсини. А бонус към него е сбогуването с няколко килограма, които след това няма да се върнат така лесно. Единственият минус е, че ще трябва да караме от един до три дни на вода, чай и сокове, а това определено не е изпитание, на което всеки ще се подложи с ентусиазъм.

Ако пък гладът за известен период не ни плаши, то фастингът може да е подходящият за нас начин за отслабване. С този хранителен режим приемът на храна е забранен през 16 часа от денонощието, а през останалите 8 може да си похапваме без особено строги ограничения. Така организмът ни ще започне да гори първо натрупаните мазнини, а след това въглехидратите, които приемаме, и показанието на кантара скоро ще тръгне надолу, а това, което виждаме в огледалото, ще ни харесва все повече.

Когато намерим правилния за нас хранителен режим, за да видим по-бързо желания резултат е добре да го комбинираме с повече движение – под каква точно форма, преценяваме сами. И не, въобще не е задължително да прекарваме часове във фитнеса всеки ден, за да бъдем във форма, особено ако това не ни доставя удоволствие и го правим по задължение.

Честите разходки или тичане в парка например също перфектно се съчетават с диета и са задължителна част от здравословния начин на живот. А ако сме от по-нетърпеливите и искаме наистина бързо да постигнем най-добрата си форма, може да прибегнем и до малка хитрина, която ще направи наистина голяма разлика.

Как да отслабнем бързо и лесно

Апаратното отслабване с Onda Coolwaves, което естетичен център Особа предлага, е една от най-иновативните и ефективни процедури в областта. Тя ще ни помогне да изгорим мазнините по-бързо и гарантирано безвъзвратно - да, дори и тези, които трудно си отиват с усилено спортуване.

Процедуритe вероятно са точно това, което ни липсва, за да оформим перфектно силуета си. И най-важното е, че ще успеем да го постигнем без много усилия. Защото в днешното ежедневие невинаги може да намерим достатъчно време да се грижим за себе си и визията си, колкото и да ни се иска.

Само с две или три посещения в център Особа ще се сбогуваме с по няколко сантиметра от корема, бедрата или ханша, както и с този така досаден целулит, който в повечето случаи не поддава нито на диети, нито на потене в залата.

Разбира се, не казваме, че апаратното отслабване с Onda Coolwaves прави спортът безсмислен, защото печелившата формула за бързо и ефективно отслабване включва както редовна физическа активност, така и правилно хранене, и иновативните процедури, които ни спестяват усилия и ускоряват процеса.

Затова и бързите резултати, които ще видим, не бива също толкова бързо да ни откажат да внимаваме с какво се храним и да се движим достатъчно. Защото ако спазваме тези простички правила, ще запазим това, което сме постигнали сами и с помощта на новите технологии, за много по-дълго, а защо не и завинаги. Звучи като сбъдната мечта, нали?