Процедури за лице с подмладяващ ефект

Как да изглеждаме по-млади

С напредване на възрастта ритуалите се променят, както и нуждите на нашата кожа. Но това не бива да ни обезкуражава и да се оставим следите на времето да заличат младежкото ни излъчване. Особено сега, когато дерматологията е толкова напреднала и имаме избор от редица процедури, с които лицето ни ще изглежда поне 10 години по-младо.

Първото и най-важно правило за красива и младежки изглеждаща кожа е да водим начин на живот, който не допринася за допълнителното й състаряване. Тук водещ фактор е стресът. А него, да си кажем честно, е трудно да избегнем в ежедневието си. Но в колкото по-малки дози е той, толкова по-добре се чувстваме и изглеждаме.

Сънят също е ключов за регенерацията на кожата и свежия й вид. Не по-малко важно е с какво се храним, както и дали сме достатъчно физически активни. А кожата има нужда от адекватна хидратация не само външно и повърхностно, но и вътрешно. Затова ако не искаме да се състарим преждевременно, шишето с вода трябва да е наш верен спътник през целия ден.

Ежедневната ни рутина с козметични продукти е важно да е съобразена както с възрастта ни, така и с типа кожа и нейните нужди, които може да варират в зависимост от редица фактори – като годишните сезони например. Разбира се, че е важно да използваме качествени продукти, но още по-важно е да са точните за нас, за да има ефект от тяхната употреба.

Дори да сме спазили всички правила и да сме стриктни в своята рутина за грижа, у дома просто няма как да дадем на лицето си всичко, което може да получи в кабинета на нашия естетичен специалист. Защото там й даваме грижа на друго ниво – професионална, комплексна и в дълбочина. А резултатът ще надмине и най-високите ни очаквания, особено ако преди това не сме се подлагали на подмладяващи процедури.

Те най-общо се делят на мануални (ръчни) и апаратни. Инжектирането на ботокс и филъри в проблемните зони на лицето, където бръчките са най-видими и упорити, е един от лесните начини за заличаване на тези следи на времето, с които трудно може да се справим само с кремове и друга козметика. А само с няколко убождания бръчките и фините линии са запълнени - моментален резултат, който ще виждаме в огледалото месеци наред.

Подобни интервенции обаче не са по вкуса на всеки. А ако не искаме да ни се налага да стигаме до тях, много важно е да акцентираме на грижата за превенция - за да не позволяваме на лицето си да губи своя младежки вид.

Е, да, няма как да останем вечно на 20, но естетичната дерматология вече разполага с наистина мощни оръжия, които забавят хода на времето, и то по напълно естествен начин.

Една от най-популярните напоследък процедури за подмладяване е мезотерапията. С две думи тя зарежда кожата в дълбочина с всички необходими вещества, за да изглежда по най-добрия възможен начин. Истинска магия, която е трудно да не се изкушим да опитаме. А още по-хубавото е, че коктейлът от вещества, който се инжектира подкожно, е съобразен с нуждите на нашата кожа, което го оправи още по-ефективен.

С мезотерапията не само прецизно се запълват бръчките и фините линии, но и си гарантираме, че лицето ни ще се подмладява и сияе все повече след всяка процедура.

Апаратни процедури за лице

Ако обърнем поглед към апаратните процедури, един от големите хитове в момента е радиочестотният лифтинг. Той елиминира бръчките и други кожни несъвършенства чрез радиочестотна енергия. Тя води до затопляне на кожата, а от там и до стимулиране на производството на колаген, еластин и други важни за младежкия й вид вещества. Процедурите не са болезнени, а резултатът от тях е видим веднага.

Тяхна алтернатива са лазерните процедури, най-популярната от които е лазерният лифтинг. С него също постигаме моментално подмладяване, но с използването на лазерна технология. Тя може да се използва и за пилинг на кожата, и за заличаване на различни белези и несъвършенства по нея.

Когато говорим за лифтинг, няма как да не споменем и станалата толкова популярна в последните години процедура, която всички наричат „вампирски“ лифтинг. Това всъщност е плазмолифтинг, при който извлечената от нас и обогатена с различни вещества кръвна плазма се инжектира в проблемните зони на лицето. Подмладяващият ефект се гарантира от клетъчното възстановяване, което се стартира чрез всички важни вещества, съдържащи се в плазмата.

Микронидлингът е друга апаратна процедура от ново поколение, чиито ефект се дължи на естествените възстановителни процеси, които протичат в кожата ни. Чрез контролирано нанасяне на микроувреждания със специален накрайник (подобно на надраскване), кожата по лицето или части от тялото ни стартира производството на колаген, което е завишено в рамките на месеци. Бръчките и фините линии се заличават, а кожата на лицето е видимо по-стегната.

Не бива да забравяме и доброто старо почистване на лице, както и различните видове пилинг и микродермабразио, които обновяват кожата ни, почистват я ефективно от натрупаните замърсявания и дори изцяло обновяват горния й слой, за да се разкрие цялата й красота.

Именно действието в дълбочина и активирането на тези важни процеси, които гарантират, че ще изглеждаме по-млади за по-дълго, различават процедурите, извършвани при специалист, от грижите, които полагаме за кожата си у дома. Разбира се, едното не изключва другото, защото двата типа грижа е наистина важно да се комбинират – само така ще имаме истински здрава и красива кожа, независимо на колко години сме.

Естетичната хирургия вече все повече се превръща в отживелица заради инвазивните си методи, които често водят до прекалено драстични и далеч от естествените резултати. А с възможностите, с които естетичната дерматология разполага днес, си гарантираме, че няма да цъкат с език след нас, че май сме прекалили с корекциите. Точно обратното – ще ни виждат като една наистина добре поддържана жена, която знае как да подчертае истинската си красота.

Важно е обаче да не забравяме, че не бива да правим компромис както с качеството на козметиката, която използваме, така и с местата, на които се доверяваме за подмладяващите процедури. Защото в противен случаи не само може да не дочакаме търсения ефект, а и да си навредим повечето, отколкото ако не правим нищо за външния си вид. Нашата кожа заслужава нищо по-малко от най-доброто и в естетичен център Особа гарантирано ще го получим.

Свържете се с нас още днес 0877 25 27 17