Отслабване в корема

Упражнения за отслабване в корема

Тренировъчният режим може да звучи плашещо, ако не сте от хората, които са свикнали с активния начин на живот, но упражненията са ключова част от това да се справим с натрупаните мазнини в зоната на корема.

В случай, че тепърва започвате да градите тренировъчния си режим, има няколко важни неща, които ще ви помогнат на първо място: да останете постоянни и след това да започнете да виждате ефект.

В желанието си за бързи резултати и мотивация за отслабване, често начинаещите се впускат в дълги и тежки тренировки, които водят до претоварване на организма.

Обикновено това темпо бързо се оказва непосилно за поддържане и хората се отказват. Затова, заредете се с търпение и започнете с по-леко натоварване, докато тялото привикне, и постепенно може да усилвате трудността и/или продължителността на тренировките.

Още една честа заблуда е, че ако искаме да редуцираме мастните натрупвания в корема, тогава трябва да правим само упражнения, които таргетират само тази зона. Макар да звучи логично, на практика тялото ни не работи по този начин.

Когато тялото изгаря мазнини, то мобилизира мазнини от цялото тяло, а не само от зона, която натоварваме. Упражнението увеличава броя на калориите, които изгаряме, което може да допринесе за цялостната загуба на мазнини, но не е насочено директно към загубата на мазнини в определени области. Това означава, че макар и упражненията за корем да помагат за изграждането на коремната мускулатура, те не непременно водят до таргетирано отслабване в зоната на корема.

По тази причина е препоръчително да комбинирате различни типове физическо натоварване, като така ще може да извлечете максимални ползи. Ето няколко вида тренировки, които може да включите в режима си:

Кардио тренировки:те са ефективен начин за горене на калории. В тази категория попадат: бързо ходене, бягане, колоездене, плуване и т.н. Стремете се към поне 150 минути умерено интензивно или 75 минути високоинтензивно кардио на седмица.

Силови тренировки: Помагат за увеличаване на мускулната маса и метаболизма. Включете упражнения за вдигане на тежести или телесно тегло, като клякания, мъртва тяга и лежанка два до три пъти седмично

Специфични упражнения за корема: въпреки че не горят само мазнините от корема, укрепването на коремната област може да подобри мускулния тонус и външния вид. Изборът на упраженения е голям, като сред най-ефективните са т.нар “планк” (дъска), велосипедни коремни преси, класически коремни преси и др.

Апаратно отслабване в корема

Развитието на науката и технологиите също осигурява иновативни начини за справяне с натрупаните в корема мазнини, като отслабване с Onda Coolwaves.

Onda Coolwaves е неинвазивна технология, която използва микровълни на определена честота (2,45 GHz) за таргетиране и намаляване на локализирани мастни натрупвания. Тази технология избирателно загрява мастните клетки дълбоко в кожата, без да засяга околните тъкани.

Процесът, известен като липолиза, включва микровълните, които карат мастните клетки да вибрират и генерират топлина, което води до тяхното разграждане. След това тялото естествено елиминира тези унищожени мастни клетки чрез лимфната система.

В допълнение към намаляването на мазнините, Onda Coolwaves стимулира производството на колаген в кожата, повишавайки стегнатостта и еластичността на кожата. Това е особено полезно за поддържане на кожата стегната след загуба на мазнини. Устройството включва система за охлаждане, за да поддържа повърхността на кожата охладена, повишавайки комфорта на пациента.

Като нехирургична опция за намаляване на мазнините, Onda Coolwaves предлага удобна и нискорискова алтернатива на инвазивните процедури, която не изисква прекъсване. Това го прави привлекателен избор за тези, които търсят ефективно намаляване на мазнините и резултати от стягане на кожата без операция, без болка и дълги възстановителни периоди.

Апаратното отслабване с Onda Coolwaves е подходящо за всеки тип и цвят кожа, а допълнителен плюс е, че освен корема, могат да бъдат обработвани и други проблемни зони.

Иновативният апарат може да откриете в естетичен център Особа, а нашите специалисти ще отговорят на вашите въпроси и ще ви помогнат да откриете оптималното решение за индивидуалните нужди на вашето тяло.

Хранителен режим за отслабване в корема

И тук важи принципа да започнете с малки стъпки, за да изградите полезни навици. Резките промени могат да са стресиращи за организма и трудни за поддържане. Затова вместо да отидете в посока на крайни лишения от храна, опитайте например да увеличите приема на протеин.

Храните, богати на белтъци, като риба, месо и бобови култури, увеличават усещането на ситост. Опитайте да ограничите бързите въглехидрати, като избягвате продукти, съдържащи рафинирана захар, например. Които освен че обикновено са висококалорични, заради бързото си разграждане, по-бързо ще ви накарат да се чувствате отново гладни.

Натрупването на мазнини се повлиява и от фактори в начина на живот, като например прекомерен стрес или недоспиване. Ако и вие изпитвате високи нива на напрежение ежедневно, потърсете начини да ги редуцирате. Сънят също е важен фактор за поддържане благосъстоянието на тялото ни, така че не го подценявайте.

Елиминирането на излишните мазнини в зоната корема често може да се окаже предизвикателна задача, дори за хора, които спазват хранителни режими и водят активен начин на живот. Затова и отслабването в тази зона е приоритет за всеки, който цели да подобри не само естетиката на тялото си, но също и здравето си.